Nederlands Englisch Deutsch
Winkelwagen

Nieuwe features in Adobe Photoshop CS6

11-05-2012

Adobe Photoshop CS6 leverbaar - 62% nieuwe features

Al sinds jaar en dag is photoshop de onmisbare tool voor zowel de professional als de echte liefhebber. Daar waar lightroom ophoudt kan je met photoshop nog uren verder. Maar wat is er zo nieuw aan? Een andere kleur van de interface?

Adobe camera raw ACR7 haalt meer uit je plaat

Adobe Photoshop CS6 heeft een volledig nieuwe RAW conversie engine welke meer uit je RAW bestanden weet te halen. Er is een nieuwe Mini Bridge welke als filmstrip kan weergeven en die draait als native 64bit applicatie zodat hij al dat geheugen in je computer kan gebruiken. Een redesign van de interface zorg er voor dat je aandacht meer naar de plaat gaat en minder naar het programma. Het is even wennen maar het werkt wel. Ze hebben gelijk 1900 iconen opgepoetst, de layout opgefrist en alle dialogen, knoppen en grammatica vernieuwd.

Autosave redt je werk

Helemaal nieuw is de auto save functie die elke 10 minuten automatisch op de achtergrond je bestand opslaat. Je vind er niets aan totdat je laptop accu plotseling leeg is en je scherm zwart wordt. Of wanneer je windows crasht met een blauw scherm.

Slimmere Auto levels en Auto curves maken lichter werk

Ze hebben ook veel aandacht besteed aan de auto functie voor levels en curves. Als het goed is geven ze nu een bruikbaar uitgangspunt voor je verdere bewerking of voor een "close enough" resultaat. Ze gebruiken nu een database met duizenden referentie foto's om te berekenen welke methode de beste is om je plaat het beste uit te laten komen.

Je groothoek foto's beter rechttrekken

Naast de automatische lenscorrectie kan je in CS6 een nieuwe truc doen met correctie : content aware wide angle. Met name die fotos waarop je extreem perspectief hebt/je de camera niet helemaal horizontaal hield kan je verregaand corrigeren. In de lens correctie dialoog kan je aangeven welke lijnen recht zouden moeten zijn en CS6 combineert deze gegevens met zijn lens database om te berekenen hoe het er recht uit zou moeten zien. Hij trekt daarbij ook de uitgerekte hoeken van het beeld weer bij. Geweldig voor iedereen die wel eens een extreme groothoeklens heeft gebruikt!

Ook helemaal nieuw is de content aware move. Kort gezegd pak je een onderwerp op, zet hem ergens anders neer en CS6 doet de rest. Handig om een te krappe compositie te redden of om voortschrijdend creatief inzicht toe te passen op de elementen van je plaat.

CS6 heeft ook een nieuwe functie om een masker op kleurbereik te selecteren op huidskleuren. Een verbeterde oil paint biedt interessante mogelijkheden om kwalitatief mindere platen een creatieve zet te geven, weer eens iets anders dan een b/w conversie.

Er is nog veel meer nieuw in CS6, het bevat 62% meer features dan CS5. Lees bij Scott Kelby een nog uitgebreider verhaal.

We hebben Adobe Photoshop CS6 in voorraad voor windows en mac in nederlands en engels, volledige versie en upgrade!Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!

Uw reactie
Uw naam (wordt getoond):    
Uw e-mailadres (wordt niet getoond):    
Uw reactie:    
   


Meer Nieuws

21-10-2014 1 inch strijd - kan de Canon G7 X opboksen tegen de RX100 III?
22-10-2014 Belangrijke mededeling voor gebruikers van Eizo en Mac OS X
14-10-2014 Nieuw in ons assortiment: Voigtländer
06-10-2014 Een weekend met de Lytro Illum
02-10-2014 Black of Silver: welke GoPro Hero4 is het beste voor jou?
29-09-2014 Het beste van de photokina 2014
24-09-2014 Try Before You Buy met Elinchrom
22-09-2014 Breng je foto's naar een hoger niveau met de Canon Fotopromo
15-09-2014 Het laatste nieuws van de photokina
10-09-2014 Nieuw: Miggo, de beste vriend van je camera
01-09-2014 LEE Seven5: filters voor je systeemcamera!
29-08-2014 600 euro inruilkorting op de Canon EOS 1DX

Nog meer nieuws
 

Cameratools.nl
Wie zijn wij?
Waarom cameratools
Sitemap

Handige links
Nieuwe producten
Occasions
Verhuur
Cadeaubonnen
Foto afdrukken op Xpozer

Klantenservice
Betalen
Verzenden en bezorgen
Ruilen en retourneren
Garantie en reparatie
Veiligheid en privacy
Occasions
Verhuur
Extra service
Contact
Disclaimer

Volg ons via
Facebook Facebook Facebook

Blijf op de hoogte met de
CameraTools nieuwsbrief!

Bezoek CameraTools

Paramariboweg 41
7333 PA Apeldoorn

E: info@cameratools.nl
T: 055 - 538 08 00

Openingstijden

Maandag - vrijdag10:00 - 17:00
Zaterdag09:00 - 13:00