84.5mm Cokin-P Light ND Grijsverloopfilter Professional (Outlet)

Artikelcode: 845XP-LND-PL
|
|
OP = OP
84.5mm Cokin-P Light ND Grijsverloopfilter Professional (Outlet)
84.5mm Cokin-P Light ND Grijsverloopfilter Professional (Outlet)
84.5mm Cokin-P Light ND Grijsverloopfilter Professional (Outlet)

€ 22,22

€ 18,36 excl. btw

Af te halen in onze showroom
Of thuis bezorgd in 2 tot 4 werkdagen

  • Voor slechts € 3,95 bij je thuis bezorgd binnen Nederland, België en Duitsland!
    Profiteer van gratis verzending vanaf € 50,-*
  • Met 2 jaar garantie
  • 30 dagen bedenktijd
  • Onze klanten waarderen ons met een 9.5!

Productinformatie

Dit grijsverloopfilter past op de P-filterhouder van 84.5mm maar is ook compatible met P-filterhouders van andere merken.

Het menselijk oog heeft een veel groter dynamisch bereik dan de sensor van een camera. Dit betekent dat het menselijk oog meer kan zien, van hele lichte tinten tot zeer donkere kleuren. Als wij een mooie gelegenheid voor een foto zien, is het resultaat vaak teleurstellend. De foto heeft veel van zijn dynamisch bereik verloren. Mooie, dramatische wolkenpartijen zijn gereduceerd tot één witte massa doordat het overbelicht is. Het bovenste deel van de foto - de lucht- is vaak te licht, en het onderste deel te donker.

Iedere landschapsfotograaf heeft een één of meer grijsverloopfilters op zak. Deze Gradual ND filters reduceren de lichtinval aan de ene kant en lopen geleidelijk uit naar een neutrale waarde. Doordat de lucht minder fel wordt kan de camera een betere lichtmeting doen. Wolken komen beter uit, met meer detail en er ontstaat een betere foto. Grijsverloopfilters beïnvloeden enkel de belichting maar hebben geen invloed op de kleuren. Het effect lijkt heel natuurlijk en het is niet waarneembaar dat er een filter is gebruikt.

Los van een corrigerend effect kunnen grijsverloopfilters - met name de sterkere varianten - ook gebruikt worden voor een extra dramatisch effect. Met name bij filmen (bijvoorbeeld filmen met DSLR) ontstaat een erg mooi effect. Het TV-programma Top Gear staat bekend om het gebruik van grijsverloopfilters tijdens reportage.

Om dit filter op uw cameralens te monteren heeft u een filterhouder en een montagering nodig. U klikt het filter in de filterhouder. De filterhouder wordt met een passende montagering op de cameralens bevestigd. Welke ring u nodig heeft, is afhankelijk van de lensdiameter van uw cameralens/objectief. Door het filter te verschuiven in de filterhouder kunt u het effect beïnvloeden van een minimale correctie tot een maximaal, intens effect. Daarnaast kan de filterhouder worden gedraaid zodat u zelf bepaalt waar het effect in beeld komt.

Het Professional Line filter is langer en kan daardoor verder op en neer worden geschoven in de filterhouder om nauwkeuriger de hoeveelheid effect te regelen. Daarnaast is ook een "volledig" effect mogelijk door het filter helemaal naar beneden te schuiven. De normale filters (Classic Line) van 84 x 100 mm kunt u een beetje omhoog en omlaag schuiven in de filterhouder om het effect te beïnvloeden, afhankelijk van hoeveel “effect” u in de foto wilt en waar de horizon zich bevindt. Doordat de 84.5mm Professional Line filters dus langer zijn, heeft u veel meer speelruimte bij het plaatsen van het filter. Het kan tot wel 6 cm omhoog en omlaag worden geschoven. Wilt u de overgang (grijs- of kleureffect) slechts een klein beetje toepassen in de toppen van de wolken? Of de hele bovenste helft van de foto? Het kan allemaal.

Zowel de filters als de filterhouder zijn compatible met de P-filterhouders en P-filters van andere merken zoals Cokin, Lee en Stealth Gear.

Accessoires voor de 84.5mm Cokin-P Light ND Grijsverloopfilter Professional (Outlet)

Reviews van de 84.5mm Cokin-P Light ND Grijsverloopfilter Professional (Outlet)

Wat vinden anderen van dit product?

CameraTools.nl 9.6 5178

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven van dit product. Wees de eerste!

Wat vind jij van dit product?

Laat een review achter met jouw mening over dit product. Hiermee kun je andere klanten helpen een goede keuze te maken voor hun volgende aanschaf, en maak jij kans op een cadeaubon t.w.v. € 50,-! Kijk voor meer informatie op www.cameratools.nl/feedback.

Beoordeling*
(slecht) Score Score Score Score Score (heel goed)
Naam bij review*
Jouw e-mailadres*
Jouw ervaring*

Velden met een * zijn verplicht.

Specificaties van de 84.5mm Cokin-P Light ND Grijsverloopfilter Professional (Outlet)

Merk 84.5

Alternatieven

Alles gezien? Ga dan weer terug naar boven