Ruilen en retourneren

Is het bestelde product toch niet helemaal wat je ervan verwacht had? Of heb je een defect exemplaar ontvangen? Dat lossen we graag voor je op. Houd rekening met onderstaande punten zodat je precies weet hoe we zo snel mogelijk alles in orde kunnen krijgen.

Bedenktermijn van 14 dagen

Je hebt een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen na ontvangst van je bestelling om te kijken of deze voldoet aan je wensen. Je mag het product bekijken zoals je in de winkel ook zou doen – haal de camera uit de doos, hou hem goed vast, kijk of het er goed uit ziet en er geen beschadigingen aanwezig zijn. Ben je er toch niet blij mee? Dan mag je hem naar ons terug sturen, en krijg je van ons het complete factuurbedrag terug onder voorbehoud van waardevermindering. Je kunt er ook voor kiezen om het product om te ruilen voor iets anders.

Neem voordat je het product terug stuurt even het stukje “Hoe kan ik mijn product ruilen of retourneren” dat hieronder staat goed door. Zo voorkom je dat je lang moet wachten op een vervangend product of je geld terug. Producten dienen vanzelfsprekend onbeschadigd en ongebruikt retour te komen in ongeschonden verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk). Je bent zelf aansprakelijk voor waardevermindering door onvoorzichtig omgaan met de producten. Kijk voor de staffel verderop in deze pagina. Heb je iets anders ontvangen dan wat je hebt besteld? Dat gaan we uiteraard kosteloos voor je oplossen! Meld dit dan wel op tijd, dus binnen de 14 dagen bedenktermijn maar liever natuurlijk direct na ontvangst, zodat we onze fout zo snel mogelijk kunnen corrigeren.

Heb je het product in gebruik genomen, maar voldoet het uiteindelijk toch niet? Neem dan even contact met ons op, en dan gaan we kijken wat we nog voor je kunnen doen. Heb je tijdens een promotie een artikel gratis gekregen bij je bestelling? Dan dien je het gratis artikel ook mee te sturen bij je retour. Doe je dit niet dan kunnen hier kosten voor in rekening worden gebracht.

Hoe kan ik mijn product ruilen of retourneren?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgaaf van reden de overeenkomst te herroepen. Deze termijn gaat in op de dag waarop je je product(en) in bezit krijgt. Om gebruik te maken van je herroepingsrecht moet je ons schriftelijk (per e-mail of middels onderstaand retourformulier) op de hoogte stellen dat je je product(en) wilt retourneren. Je kunt ook gebruik maken van het modelformulier voor herroeping, beschikbaar als PDF of Word-document. Stop dit formulier zo volledig mogelijk ingevuld in de doos met de artikelen die je terug stuurt - dan weten wij van wie het pakketje af komt, dat je gebruik maakt van je herroepingsrecht en wat jouw wensen zijn met betrekking tot ruilen of retourneren.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen inclusief de voor het bezorgen van je bestelling betaalde verzendkosten zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van ons terug. Je moet na het herroepen van de overeenkomst binnen een termijn van 14 dagen de producten weer terug sturen. Wij mogen wachten met terug betalen tot wij de producten in ontvangst hebben genomen, of wanneer je hebt aangetoond dat je de producten terug hebt gestuurd. De kosten voor het terugsturen van de producten komen voor eigen rekening. Ook ben je aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van de producten die je terug stuurt die het gevolg is van het gebruik daarvan, welke verder gaan dan nodig is om de aard, kenmerken en werking vast te stellen. Ga dus ook zo voorzichtig mogelijk om met niet alleen het product maar ook de verpakking ervan.

Om voor jezelf ook even goed in gedachten te houden is de staffel waarmee we bepalen hoeveel er aan waardevermindering wordt gerekend bij het onzorgvuldig om gaan met te retourneren producten. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent.

Staat van het geretourneerde artikel Hoeveel van de aankoopwaarde krijg je terug?
Compleet, in originele staat met ongeschonden verpakking 100% van het oorspronkelijke aankoopbedrag
Compleet, zonder of met zwaar beschadigde verpakking 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag
Incompleet of beschadigd 60% van het oorspronkelijke aankoopbedrag
Vies of gebruikt, labels verwijderd van kleding 50% van het oorspronkelijke aankoopbedrag

Defect bij ontvangst

Heb je je nieuw bestelde product ontvangen en is deze bij ontvangst al defect? Dan vervangen wij het betreffende artikel direct kosteloos voor een nieuwe (mits voorradig en leverbaar) of we zorgen ervoor dat deze zo snel mogelijk gratis gerepareerd bij je terug komt. Natuurlijk worden dan ook de verzendkosten die je maakt voor het retour sturen vergoed: je hebt recht op een deugdelijk product!

Stuur even een e-mail naar info@cameratools.nl of bel onze klantenservice, 055 - 538 0800, waarbij je uitlegt wat er aan de hand is, en dan lossen wij het voor je op. Zorg er dus voor dat je je aankoop goed test als je het in ontvangst neemt, zodat je eventuele gebreken of defecten tijdig bij ons kunt melden. De meldingstermijn voor een DOA is maximaal 2 weken na ontdekking van een defect. Meld het zo snel mogelijk zodat wij dit ook snel op zoek kunnen naar een oplossing voor het probleem!

Altijd gratis retourneren in onze showroom

Je kunt jezelf ook de verzendkosten besparen door gewoon even langs te komen in onze showroom! Deze is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, en op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur. Je internetbestelling kun je altijd gratis retourneren in onze showroom. En als je er dan toch bent, kun je gelijk een kijkje nemen in de mooiste showroom bij het mooiste plekje van Nederland!

Ruil- of retourformulier (Velden met een • zijn verplicht)
Naam •
E-mail •
Telefoon
Ordernummer •
Factuurnummer •
Artikel(en) •
Ik wil mijn artikel(en) •
Reden van retour
Opmerkingen

Uitzonderingen

Je kunt vrijwel alle producten onbezorgd ruilen of retourneren. Toch zijn er een paar uitzonderingen waar we je nog even op willen wijzen:

 • Software waarvan de verzegeling verbroken of de verpakking geopend is, 
 • artikelen die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden, zoals hoofdtelefoons, waarvan de verzegeling verbroken of de verpakking geopend is,
 • verbruiksartikelen zoals inkt, waarvan de verzegeling verbroken is,
 • artikelen die duidelijke gebruikssporen vertonen,
 • tickets voor (betaalde) workshops, cursussen, masterclasses, etc.,
 • artikelen die speciaal voor jou ingekocht zijn en niet in het vaste assortiment van CameraTools worden opgenomen.

Na de 14 dagen bedenktermijn

Als de 14 dagen bedenktermijn verstreken is, heb je standaard wettelijke op je aankoop, tenzij anders aangegeven. Sommige leveranciers hanteren zelfs een langere garantietermijn! Gedurende deze periode kun je bij defecten van je bij ons bestelde producten via ons deze laten repareren. Kijk voor uitgebreidere informatie over garantie en reparatie op deze pagina .

Dit is CameraTools

Bij ons kun je rekenen op

 • Foto & video experts
 • Deskundig advies
 • Gratis verzending*
 • Snel thuisbezorgd
 • Stevig verpakt

Wat wil je nog meer?

Onze showroom

Dé plek voor de liefhebber van fotografie en video

Openingstijden

Route

Contact