CameraTools Lease

Eenvoudig een nieuwe camera, lens of studioflitser leasen

Bij CameraTools kun je al langere tijd profiteren van de voordelige Canon Pro Lease mogelijkheden op de professionele camera’s en objectieven van Canon. Nu is het ook mogelijk om camera’s, objectieven en hoogwaardige studio-apparatuur van andere merken waaronder Nikon, Sony, Fujifilm, Olympus, Panasonic, Profoto, Elinchrom, broncolor en meer via ons te leasen!

Financial of operational Lease

Met de nieuwe CameraTools lease-optie heb je de keuze uit 2 verschillende lease-vormen: financial lease en operational lease. Om in aanmerking te komen voor CameraTools Lease moet je minimaal 1 jaar geregistreerd zijn bij het KVK en in het bezit zijn van een Nederlands BTW-nummer.

Bij financial lease krijg je aan het eind van de gewenste looptijd (keuze uit 24 of 36 maanden) een koopoptie. Je kunt dan het product in de lease voor slechts 5% van de aanschafwaarde ex BTW bij het afsluiten van het contract definitief overnemen.

Bij financial lease kun je de investering gebruiken voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Bij aanvang van de overeenkomst betaal je zelf in één keer het volledige BTW-bedrag. Je plaatst de investering op je eigen balans en schrijft hier dus zelf op af. Je betaalt gedurende de looptijd van de lease-overeenkomst een vast bedrag per maand op basis van het investeringsbedrag ex BTW inclusief rente.

Als je kiest voor operational lease dan kun je dit vergelijken met een huurovereenkomst. Dit betekent dan ook dat je over de huurtermijnen BTW betaalt. De investering komt niet terug op jouw balans, enkel de huurtermijnen (als kosten in de winst- en verliesrekening).

Er worden éénmalig administratie- en verwerkingskosten berekend van 75 euro bij het afsluiten van de lease-overeenkomst. Daarnaast wordt er € 1,95 (excl. btw) aan servicekosten per maand gerekend. Bij automatische incasso betaal je niets extra's, voor handmatig overboeken wordt er € 20,- extra in rekening gebracht. Ook ben je verplicht om de apparatuur die je least te verzekeren. Dit kan heel voordelig voor een paar euro per maand, maar als je zelf de nieuwe apparatuur al hebt verzekerd dan kun je dit aangeven bij het afsluiten zodat deze kosten niet berekend worden.

Hoe werkt het?

Je kunt ons altijd even bellen of mailen en laten weten wat je graag zou willen leasen en de gewenste lease-vorm met daarbij de benodigde gegevens van jouw onderneming. Ben je aan het kijken bij een product dan kun je, mits deze in aanmerking komt voor CameraTools Lease, direct een aanvraagformulier invullen met jouw gegevens en de gewenste lease-vorm.

Zodra we jouw gegevens binnen hebben doen wij een vrijblijvende check. Dit duurt 1 á 2 werkdagen. Na goedkeuring krijg je van ons een overzicht met daarin de maandelijkse kosten voor jouw gewenste lease-contract. Ben je tevreden met het voorstel en ga je akkoord? Dan maken we gezamenlijk het contract in orde en krijg je, nadat de papieren ingediend zijn en door alle partijen akkoord gegeven zijn, de nieuwe apparatuur mee naar huis!

Rekenvoorbeeld

De rente die berekent wordt en daarmee het exacte maandbedrag zijn afhankelijk van de gewenste lease-vorm, de looptijd van het contract en de totale investering. Op basis van jouw aanvraag krijg je dan ook een specifieke, vrijblijvende offerte toegestuurd. Om je toch een idee te geven hebben we hieronder een klein rekenvoorbeeld.

Stel: je kiest voor een nieuwe camera met een investeringswaarde van € 2.000,- ex BTW. Bij aanvang van een contract op basis van financial lease betaal je het BTW-bedrag van € 420,- en € 75,-administratiekosten . Het maandbedrag bij een looptijd van 36 maanden bedraagt € 64,91 plus € 1,95 servicekosten per maand. De investering van € 2.000,- ex BTW komt op je eigen balans en hier schrijf je zelf op af. Aan het eind van de looptijd kun je de camera definitief overnemen voor een bedrag van € 100,-.

Kies je bijvoorbeeld voor operational lease en een looptijd van 24 maanden? Bij aanvang betaal je eenmalig € 75,- administratiekosten. Vervolgens betaal je per maand een bedrag van € 92,17 plus € 1,95 servicekosten per maand. Over het maandbedrag betaal je ook nog BTW. De leasetermijnen kun je als kosten in de winst- en verliesrekening van jouw onderneming verwerken.

Reacties

Jos C31-03-2019 10:34:00
Mooi van uitvoering en een goed geluid zit er in deze microfoon.

Reageer op dit artikel

Naam (wordt getoond)
E-mailadres (wordt niet getoond)
Reactie