Doe mee aan het Open Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie 2017

Natuurfotografie.nl organiseert tussen 19 augustus en 3 september in het Nationaal Park de Hoge Veluwe de tweede editie van het Open Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie.  Het gelijke speelveld - de locatie, het tijdstip en de omstandigheden zijn voor elke deelnemer gelijk - zorgt voor een eerlijke vergelijking van de vaardigheden van de deelnemende fotografen.

Twee categorieën

Het NK heeft twee verschillende categorieën: amateurs en professionals. Professionals zijn fotografen met een KVK inschrijving of die zijn aangesloten bij een gespecialiseerde beeldbank voor natuurfotografie. Binnen elke categorie is er een Nederlands Kampioen, een runner-up en een derde plaats. Voor elke categorie is een uitgebreid reglement dat te downloaden is via www.natuurfotografie.nl/nk/

Opzet

Elke deelnemer dient vier foto’s in die samen het portfolio vormen. Dit portfolio bestaat uit één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één abstracte foto. In de reglementen staat omschreven wat hieronder wordt verstaan. 

Professionals hebben 16 uur de tijd tussen 2 september 2017 om 14:00 en 3 september 12.00 uur  om binnen een afgebakend gebied de foto’s te maken. De camera’s worden verzegeld en na afloop dienen de deelnemers hun foto’s in.

In een periode van twaalf dagen, namelijk van 19 augustus tot en met 30 augustus krijgen amateurs gelegenheid om in hetzelfde gebied de 4 foto’s te maken. Zij uploaden de foto’s op de website.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijswinnaars worden op zondag 3 september rond 16.00 uur tijdens de Veluwse Fotodag in het Nationale Park de Hoge Veluwe bekend gemaakt.

 

“De blauwe flits”

De winnaars mogen de titel Nederlands Kampioen Natuurfotografie dragen tot de eerstvolgende editie van het NK en ontvangen de wisseltrofee “de blauwe flits”. Naast de titel en de trofee zijn er prijzen die variëren in waarde tussen € 1.000,- en € 100,-.  

Jury

De jury van het Open Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie 2017 wordt spoedig bekend gemaakt.  

Inschrijving

Deelnemers dienen zich van te voren in de schrijven via www.natuurfotografie.nl/nk. Aan deelname zijn kosten verbonden en het aantal deelnemers is gelimiteerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!

Reageer op dit artikel

Naam (wordt getoond)
E-mailadres (wordt niet getoond)
Reactie