Maak kennis met de Hahnel Modus 600RT > Review

Met de Hähnel MODUS 600RT introduceert Hähnel haar eerste eigen speedlite flitser. Met vele jaren ervaring in het ontwikkelen van krachtige accu’s, remote triggers en flitsaccessoires is het niet gek dat er nu ook een eigen flitser om de hoek komt kijken. Met de Hähnel Modus 600RT Speedlight voor Canon en Nikon (een versie voor Sony zal ook nog volgen) hebben liefhebbers van flitsen er weer een interessante optie bijgekregen.

De invloed van de jarenlange kennis van Hähnel op het gebied van accu’s is meteen zichtbaar bij het gebruiksklaar maken van de flitser, want de Modus 600RT wordt gevoed door een krachtige Li-Ion herlaadbare accu waar de meeste compacte reportageflitsers op (AA-)batterijen werken. Dit heeft natuurlijk zo zijn voordelen. De Hähnel Extreme MD1 accu is herlaadbaar, gaat lang mee in gebruik en heeft een tot 4 keer snellere recycle-tijd dan flitsers die werken op batterijen. Ook blijven de accu’s bij koudere temperaturen beter werken dan reguliere batterijen.

De Hähnel Modus 600RT TTL-reportageflitser heeft een richtgetal van 60 bij 100 ISO op 200mm zoominstelling wat een goed bereik geeft aan het flitslicht. High speed sync is ook mogelijk dankzij een maximale flitssynchronisatie van 1/8.000e seconde. De Modus 600RT kan met de Extreme MD1 accu tot 600 keer op volledige kracht flitsen bij een volle accu en tot 1000 keer op halve kracht. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je iedere keer opnieuw de accu moet opladen. Met de ingebouwde radiografische receiver- en transmitter-functie kun je meerdere 600RT flitsers, maar ook originele Canon of Nikon flitsers draadloos aansturen. Het is zelfs mogelijk om de Modus 600RT reportageflitser samen te laten werken met TTL-flitsers van bijvoorbeeld Metz, Sigma en Nissin.

De Modus 600RT werkt met het Canon E-TTL en E-TTL II flitssysteem, het Nikon i-TTL en iTTL-BL flitssysteem en het Sony ADI/P-TTL flitssysteem. Je kunt daarbij alle flitsfuncties van je camerasysteem gebruiken zodat je creatief te werk kunt gaan met de invulling van licht. Ook functies als flitsen op het tweede gordijn, slow-sync, stroboscoop en flitsbelichtingscorrectie worden ondersteund. De Hähnel Modus 600RT is dus een bijzonder complete flitser, die met de Hähnel Viper TTL trigger direct draadloos aangestuurd kan worden. De Viper werkt op AA-batterijen en kan een onbeperkt aantal flitsers in maximaal 3 groepen aansturen. Vanaf de Viper kunnen ook eenvoudig de ondersteunde functies van de verschillende gekoppelde flitsers aangepast worden zodat je dit niet handmatig fysiek op iedere flitser apart hoeft te doen.

De Hahnel Modus 600RT TTL reportageflitser voor Canon, Nikon of Sony is los te verkrijgen, in een kit met 1 flitser en een Viper trigger of in een speciale Pro kit met daarin de Viper Trigger en 2 Hahnel Modus 600RT flitsers. Een losse Hahnel Modus 600RT kost € 289,- en de set met Viper trigger en 1 of 2 flitsers kosten respectievelijk € 329,- en € 549,-.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!

Reageer op dit artikel

Naam (wordt getoond)
E-mailadres (wordt niet getoond)
Reactie