Review: Canon EF 11-24mm f/4 L USM

Bijdrage van Ralf Czogallik van Eppel Fotografie

Mijn eerste echte review is een feit! Als bruidsfotograaf krijg ik de mogelijkheid om hele gave dingen te testen en die deel ik graag met jullie.

We trappen af met de Canon EF 11-24mm F/4 L USM en dat is zeker een binnenkomer!

In eerste instantie komt de lens heel zwaar (1180 gram) en groot over maar dat is in mijn ogen maar een heel klein minpuntje. Andere specs zijn bijvoorbeeld een maximaal diafragma van F4 en je kunt al scherpstellen vanaf 28cm. De lens is in eerste instantie bedoeld voor landschappen, architectuur- en interieurfotografie maar in de handen van een bruidsfotograaf kan deze lens ook hele mooie dingen.

Het is een echte groothoek maar zonder de nadelen van een groothoek. Normaliter heb je met een 16-35 of 17-40 al heel veel vertekening, maar dat heeft deze lens, mits je je onderwerp ergens in het midden plaatst, helemaal niet.

Ik zelf was zeer verbaasd over deze 11-24mm! Super snel, veelzijdig, prachtige beeldkwaliteit en crispy scherp!

Omdat het een lens is uit de L serie is het zeker de investering waard. Tevens is deze ook nog eens voorzien van een stof- en vochtbestendige afwerking. Dat zorgt ervoor dat je heerlijk in niet zo vriendelijke omstandigheden kunt fotograferen. Bij de bekende en meest gebruikte groothoeken heb je al snel last van chromatische en sferische aberraties maar Canon heeft deze lens erg goed in elkaar gezet. Echt topkwaliteit!

Helaas zijn er ook een paar minpunten te vinden. Dat is vooral de stevige prijs van ruim €3000,00 maar ook wel het gewicht (1180 gram). Anders dan dit allemaal lof voor dit stukje techniek van Canon. Wanneer je ook landschappen, architectuur- en interieurfotografie tot je diensten mag rekenen is dit zeker één van de beste lenzen die ik ken. Zeker in combinatie met een Full Frame camera zoals de Canon 1DX-II waarmee ik deze lens heb getest. Mijn oordeel: Gewoon investeren in dit stukje techniek!

Hieronder zie je een paar foto’s van een echte reportage die met deze lens gemaakt zijn:


Wie is Eppel Fotografie?

Ralf Czogallik is het hart van Eppel Fotografie. Een bruidsfotograaf die sinds 2008 de grenzen opzoekt om fantastische foto's te maken van de mooiste dag van heel veel koppels. Winnaar van meerdere Bruidsfoto Awards en zelfs bekroond tot Beste Trouwfotograaf van Nederland! Samen met zijn team werken ze iedere keer weer om de allerbeste momenten te pakken en de creatiefste composities te maken voor onvergetelijke trouwfoto's.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!

Reageer op dit artikel

Naam (wordt getoond)
E-mailadres (wordt niet getoond)
Reactie