Terug in de tijd met Polaroid Originals + winactie!

Wat een feest, voor deze review mocht ik op pad met de nostalgische Polaroid SX-70 instant camera. Inmiddels is instant fotografie alweer een tijdje terug in het straatbeeld, maar sinds kort is Polaroid Originals weer terug op de markt met nieuwe camera’s en echte nostalgische modellen die volledig nagekeken en gereviseerd zijn door Polaroid.

Uitvinder, natuurkundige en ondernemer Edward Land was een van de grondleggers van instant fotografie en na vele onderzoeken, prototypes en formules bracht hij in 1972 de Polaroid SX-70 op de markt, een opvouwbare instant spiegelreflexcamera met een nieuw direct-klaar-systeem.

Hands-on met de Polaroid SX-70

Op het eerste gezicht ziet de Polaroid SX-70 er natuurlijk prachtig nostalgisch uit en voelt ook zeer goed aan. De behuizing is gemaakt van metaal en prachtig afgewerkt met leer, want het oog wil natuurlijk ook wat. Je kunt de camera gemakkelijk openklappen door aan de finder te trekken, waardoor de hele camera als een soort Transformers robot in positie komt - wat een supercool systeem. Wat ik ook mooi vind aan de SX-70 is dat er een glazen lens in is gebouwd en deze volledig handmatig instelbaar is. Er is ook een volledig automatische versie op de markt verkrijgbaar, maar zelf aan de knoppen draaien heeft mijn voorkeur. De films zet je gemakkelijk klaar in de camera: de cassette schuif je via de voorkant de camera in en deze is vervolgens gelijk klaar voor gebruik.

Tijdens het scherpstellen van het objectief merk ik gelijk dat er een mooie scherptediepte verschijnt, dit zie je ook echt goed op de foto’s. Okay, het is natuurlijk niet te vergelijken met een lichtsterk objectief op een spiegelreflex- of systeemcamera, maar toch is de diepte goed zichtbaar. Nadat je de foto hebt gemaakt verschijnt deze binnen 10 minuten tussen het wereldberoemde witte frame. De foto moet je rustig laten drogen, het liefst in het donker. Wat je vooral niet moet doen is wapperen als de foto is gemaakt! Het is een fabeltje dat je dan een mooiere foto krijgt of dat het resultaat sneller zichtbaar is. Vroeger werkte dit wél zo bij de peel apart-films. Die waren een beetje vochtig en door te wapperen kon je ze sneller laten drogen. Dit geld dus niet voor instant camera’s zoals deze.

Creatieve instant camera

Wanneer je creatief aan de slag wil gaan met Instant fotografie dan is de Polaroid SX-70 (Manual versie) echt iets voor jou! Je stelt zelf scherp, bepaald de belichting zelf en je kunt optioneel een flitser met filters bijkopen. Vele mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met deze camera dus!  Is dit iets te veel van het goede en wil je liever een eenvoudige camera die leuk is om mee te nemen naar festivals en feestjes? Ook dan heeft Polaroid aan jou gedacht. Naast het aantal vintage (refurbished) camera’s die weer verkrijgbaar zijn zoals de SX-70, heeft het camera merk namelijk ook een nieuwe, eenvoudige, en superleuke camera op de markt gebracht die al het werk voor je doet: de Polaroid OneStep 2 instant camera.

OneStep 2: de analoge direct-klaar camera voor het moderne tijdperk

De Polaroid OneStep 2 is een analoge direct-klaar camera voor het moderne tijdperk, waarbij een klassiek design met hedendaagse stijl wordt gemengd. De OneStep 2 is geïnspireerd op de originele OneStep van Polaroid, maar deze heeft een update ondergaan wat heeft geresulteerd in een eenvoudige, makkelijk te gebruiken direct-klaar camera die gelijk vanuit de doos werkt. De OneStep 2 camera is ideaal om je favoriete momenten van je vakantie, festivals of BBQ’s  vast te leggen.

Helemaal enthousiast geworden? Doe dan mee met onze win-actie!

Omdat wij van CameraTools jarig zijn geven wij een Polaroid OneStep2 camera set weg, compleet met filmpjes en tas! Wil jij deze set winnen? Vertel ons onder het actiebericht op Facebook of Instagram waarom jij deze zou moeten winnen en volg ons op Facebook of Instagram. Je maakt dan kans op deze gave Polaroid OneStep2 set t.w.v. ruim 200 euro. Op vrijdag 3 augustus 2018 maken we de winnaar bekend!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!

Reageer op dit artikel

Naam (wordt getoond)
E-mailadres (wordt niet getoond)
Reactie