Vers van de pers: de nieuwe Fujifilm X-E3 en meer!

Kennismaking met de X-E3, XF 80mm Macro en GF 45mm f/2.8

Wij mochten de nieuwste producten van Fujifilm alvast even vasthouden en uitproberen tijdens het Fujifilm evenement op een prachtige locatie in Putten. Vandaag staan wij te trappelen jou op de hoogte brengen van dé nieuwste Fujifilm producten die uitkomen en welke producten op de roadmap van Fujifilm komen!

De dag start meteen goed, een nieuwe camera namelijk de Fujifilm X-E3. Een kleine en compacte krachtpatser die de X-E2 opvolgt. De Fuji X-E3 systeemcamera zit bomvol verbeteringen en  vernieuwingen waar iedere Fujifilm gebruiker blij van wordt en is verkrijgbaar in zilver en zwart. Zo weegt de camera inclusief accu en geheugenkaart slechts 337 gram en beschikt deze kleine krachtpatser over een 24,3 megapixel APS-C X-trans CMOS III beeldsensor en kun je video opnemen in 4K! Met dezelfde sensor en processor als zijn grote broer de X-Pro2 is de X-E3 een compact alternatief zonder dat er beperkingen worden gelegd op beeldkwaliteit, snelheid en mogelijkheden.

Innovatief en minimalistisch design

Er is goed nagedacht over het ontwerp en zijn er geen concessies gedaan op het gebied qua kwaliteit. De body is gemaakt van een magnesium alloy en de draaiknoppen zijn gemaakt van aluminium waardoor het gevoel qua kwaliteit goed is! Ook is de houvast ook nog steeds goed ondanks het kleine formaat en lichte gewicht van de X-E3. Zo kun je je duim goed kwijt en zitten hier ook geen knoppen meer zoals bij de X-E2 wel het geval was zodat je ook niet per ongeluk instellingen verandert wanneer je de X-E3 uit je tas haalt. Dankzij een verbeterde touch-bediening kun je ook met minder knoppen op de achterzijde snel de camera naar je hand zetten. Met de toevoeging van Bluetooth wordt het ook nog eens gemakkelijker om je foto’s snel te delen via je smartphone.

De Fujifilm X-E3 zal naar verwachting vanaf eind september, begin oktober leverbaar zijn als losse body of in een kit met de XF 18-55mm f/2.8-4 voor respectievelijk 899 en 1299 euro.

De langverwachte Fujifilm 80mm macro lens

Naast de introductie van een nieuwe camera is ook eindelijk de langverwachte XF 80mm F2.8 R LM OIS WR Macro lens echt aangekondigd! Een goed macro-objectief met een wat grotere brandpuntsafstand dan de reeds bekende XF 60mm f/2.4 Macro is iets waar heel veel Fujifilm fotografen al langere tijd om vragen. Tijdens de ontwikkeling zijn er geen concessies gedaan op beeldscherpte met als resultaat een zeer hoogwaardige macrolens van prachtige kwaliteit. Deze lens is compatible met de 1.4x en 2.0x tele-converters waarmee je dan uitkomt op een respectievelijke 112mm(171mm) of 160mm (244mm). Daarnaast is deze lens voorzien van beeldstabilisatie en is de lens stof- en waterbestendig en bestand tegen lage temperaturen tot -10 graden.

De Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro zal vanaf november leverbaar zijn en een prijs van 1299 euro meekrijgen.

Het GF45mm F2.8 R WR objectief voor de GFX

Zoals al eerder aangekondigd door Fujifilm zouden er binnen een jaar zes objectieven beschikbaar zijn voor de Fujifilm GFX50s. De 45mm F2.8 is een lens waar vele liefhebbers al een tijdje op zaten te wachten en waarvan we nu kunnen zeggen dat dit objectief in november verkrijgbaar zal zijn. Naast de introductie van de 45mm kunnen we je ook alvast op de hoogte stellen van enkele lenzen die op de Fujifilm GF roadmap komen. We kunnen nog niet veel over de lenzen vertellen maar ze staan op de agenda van Fujifilm: het GF250mmF4 R LM OIS WR objectief en de GF1.4X TC WR converter.

Firmware updates voor de Fujifilm GFX50s, X-Pro 2, X-T2, X100F en X-T20

Naast de nodige nieuwe apparatuur zijn er ook een aantal firmware updates aangekondigd voor de GFX50s, X-Pro 2, X-T2, X100F en X-T20. Deze zullen eind november of eind december beschikbaar zijn afhankelijk van het type camera dat je hebt*.

Zo wordt de AF tracking verbeterd middels een update voor de X-T2 en X-Pro2 waardoor de tracking speed maar liefst twee keer zo snel wordt op het scherm en kan je camera vanaf dan objecten volgen die tot 50% kleiner zijn. Daarnaast is de nauwkeurigheid verbeterd op het gebied van obstakels en variabele objecten waardoor je camera beter in staat is om het bewegende object te volgen. Daarnaast kan de X-Pro2 met de nieuwe update ook filmen in 4K video en is tethering via de computer en Wi-Fi mogelijk. Daarnaast zijn er ook een aantal verbetering voor de GFX 50s zoals een instelling waardoor je geen foto’s kan maken als er geen SD-kaart in de camera zit en kun je met de update zowel de oogsensor en het Lcd-scherm tegelijk gebruiken om direct foto’s te bekijken. Daarnaast wordt de helderheidsweergave van de EVF uitgebreid met -6 en -7 zodat je ook in zeer slechte lichtomstandigheden goed uit de voeten kunt. Kortom, deze updates zijn zeker de moeite waard voor jouw camera!

Wat kunnen we nog meer van Fujifilm verwachten?

Dan komen we nog op het laatste onderdeel; de Fujifilm roadmap. Dit kwam al kort aan bod bij de introductie van de 45mm GF lens voor de GFX50S maar er is meer…! Helaas kunnen we hier nog niet veel over vertellen qua specificaties maar één ding is zeker: Fujifilm zit niet stil. Op de roadmap staat onder andere een Fujinon XF 8-16mm F2.8 R LM WR objectief en een XF 200mm F2 R LM OIS WR objectief.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle mooie en innovatieve producten van Fujifilm? En wil jij graag meer weten over Fujifilm camera’s en objectieven? Kom dan langs in onze showroom om alle Fujifilm producten te bekijken en vast te houden of bekijk alle producten van Fujifilm op onze website!

*Beschikbaarheid firmware updates:

  • Eind november 2017 : GFX 50S, X-T2, X-T20 
  • Eind december 2017 : X-Pro2, X100F

Reacties

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!

Reageer op dit artikel

Naam (wordt getoond)
E-mailadres (wordt niet getoond)
Reactie