Vers van de pers & hands-on: de Sony A7 III

Aan de slag met de A7 III: de A9 en A7R III in de mix

Wij mochten de nieuwste camera van Sony al even uitproberen tijdens een spectaculair Sony event in Londen. Vandaag mogen wij het prachtige nieuws met jou delen: onze eerste ervaringen met de Sony A7 III!

Zoals de naam al aangeeft is de Sony A7 III is de opvolger van de Sony A7 II. De nieuwste telg in de collectie mirrorless camera’s van Sony heeft een behoorlijke update ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. Dit betekent dat alle Sony fans wederom hun hart kunnen ophalen, en voor iedereen die nog twijfelde om over te stappen op dit systeem is de A7 III een camera om in de gaten te houden!  

Als je met de camera aan de slag gaat voel je meteen dat je een stuk kwaliteit in handen hebt. De houvast is prettig en er is genoeg ruimte voor je duim aan de achterzijde. Iets wat ook meteen opvalt is de multi-selector knop aan de achterzijde die we al kennen van de A9 en de 7R III. Na wat instellingen te hebben aangepast is het tijd om hands-on te gaan! Alle foto's die je in dit artikel kunt bekijken zijn gemaakt met de Sony A7 III in combinatie met het 24-70mm f/2.8 GM objectief van Sony. Lees dus snel verder en oordeel zelf!

Je hoeft geen moment meer te missen!

Met een 24,2 megapixel 35mm full-frame back-illuminated Exmor R TM CMOS sensor, 15-stops dynamisch bereik, 10 frames per seconde en een buffer waar je u tegen zegt hoef je geen enkel belangrijk moment meer te missen.

Naast de snelheid die deze krachtpatser in zich heeft is er nog iets wat je echt niet aan je neus voorbij mag laten gaan. Deze camera is voorzien van 693 fasedetectie punten die maar liefst 93% van het beeld bedekken. Daarnaast kun je tot 710 foto’s maken met de camera wat dus al aangeeft dat deze camera is voorzien van een grote accu. Ten opzichte van de Sony A7 II is dit een verdubbeling van het aantal beelden dat je kunt maken op 1 accu!

Maak spectaculaire video’s in 4K HDR

Ook aan de videoliefhebbers is gedacht. Met 4K HDR video in 14bits en S-Log kun je ook als videograaf je hart ophalen! Daarnaast is de camera voorzien van 5-assige stabilisatie waardoor je nog eenvoudiger de meest fraaie videobeelden kunt maken. Natuurlijk is de stabilisatie ook te gebruiken voor fotografie waardoor je ook bij langere sluitertijden scherpe foto’s uit de hand kunt maken. Over de kleur hoef je ook niet in te zitten want het 14bits RAW format zorgt voor mooie natuurlijke kleurgradaties. Wil je in 120 frames per seconde filmen voor slow-motion beelden? Dat kan! Dit doe je dan in Full HD.

Praktische handigheidjes en weetjes

De body is water- en stofresistent en voorzien van een dual card-slot. Daarnaast is de body nu voorzien van een multi-selector knop zoals ook al op de A9 en A7R III zit. Hierdoor kun je nog gemakkelijker en sneller instellingen aanpassen. Ook is de camera compatible met USB 3.1 en USB-C waardoor je ook op dit gebied van alle gemakken voorzien bent. Zelfs de elektronische zoeker heeft een update gekregen en ook de remote control is verbeterd. Kortom, dit is een prachtige update ten opzichte van de Sony A7 II!

Sony A7 III, de nieuwste in een prachtige serie Sony camera’s

De Sony A7 III is zoals je misschien al gemerkt hebt voorzien van vele handige functies waaronder ook verschillende professionele functionaliteiten en is hiermee een prachtige toevoeging aan de line-up mirrorless camera’s van Sony. Na de komst van de Sony A9 en A7R III is de Sony A7 III een fantastische mix van deze twee! Wil jij graag meer weten over de nieuwste camera’s van Sony? Je bent dan naast online op onze website en via de chat of telefoon ook van harte welkom in onze showroom om eens te komen kijken en je van advies te laten voorzien door onze specialisten!

Pre-order nu!

Sta je te trappelen om de Sony A7 III te pre-orderen of wil je graag nog wat meer weten over deze camera? Bekijk dan de productpagina van de Sony A7 III en reserveer jouw exemplaar om hem als een van de eersten in huis te hebben!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geschreven op dit artikel. Wees de eerste!

Reageer op dit artikel

Naam (wordt getoond)
E-mailadres (wordt niet getoond)
Reactie