vr 30 mrt. - Lezing van oorlogsfotograaf Eddy van Wessel in ACEC

Luister op vrijdag 30 maart naar het boeiende verhaal van oorlogsfotograaf Eddy van Wessel tijdens een exclusieve lezing in het ACEC! Ter ere van het 10-jarig bestaan van CameraTools kun je in samenwerking met het Fotografencafé Apeldoorn voor 10 euro - en in de voorverkoop tot en met 10 maart slechts 5 euro - aanwezig zijn in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur met deze prijswinnende fotograaf. Een dag om niet te missen!

Bestel jouw ticket voor deze lezing

Over Eddy van Wessel

Fotograaf Eddy van Wessel (geboren in 1965) is sinds 1985 actief in de fotografie en werkt in diverse conflict- en rampgebieden. Zijn foto's worden gepubliceerd in internationale tijdschriften zoals Stern, Paris Match, LeMonde2 en The Washington Post Magazine maar ook in binnenlandse media als Vrij Nederland, de Volkskrant en Trouw. Tijdens conflicten in de wereld gaat Van Wessel op zoek naar de kracht van het (over)leven. Hij won in 2015 de Zilveren Camera met zijn serie "Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47". Deze foto's brengen de strijd tegen IS in Irak en Syrië in beeld. Ook in 2012 won Eddy de Zilveren Camera, tweemaal was hij fotojournalist van het jaar. Tevens won hij prijzen in de Euro Press Award.

De nadruk van zijn fotografie is gericht op intrigerende reportages, waardoor nieuwsbeelden voortleven en de geschiedenis in gaan. Zo volgde hij 10 jaar lang de Kaukasus en sinds 2003 de ontwikkelingen in het Midden Oosten. Van Wessel werkt vooral met Leica en deels op (analoog) panoramaformaat - uitsluitend in zwartwit. Zijn beeldtaal is dichtbij, rauw en duidelijk herkenbaar. Een deel van zijn werk is recent gebundeld in het boek The Edge of Civilization.

De foto's van Eddy van Wessel worden geëxposeerd op festivals en in galeries in binnen- en buitenland. Momenteel werkt hij vanuit Zweden. Je kunt hem volgen via Instagram, @eddyvanwessel.

Programma

In het  ACEC in het centrum van Apeldoorn, waar plek is voor 100 man, organiseren CameraTools en het FotografencaféApeldoorn 2 sessies. Een middagsessie van 15:00 tot 17:00 uur en een avondsessie van 19:00 tot 21:00 uur. Natuurlijk is er aan het eind van de lezing van Eddy van Wessel ook tijd voor een Q&A en staat er vooraf en aan het eind van de lezing een hapje en drankje voor je klaar.

Je kunt voor slechts 10 euro aanwezig zijn bij deze bijzondere middag. Als je besluit om aan het eind van de lezing het boek The Edge of Civilization aan te schaffen krijg je als bezoeker van de korting op de aanschaf van zijn boek! Ben jij er ook bij op vrjidag 30 maart in ACEC Apeldoorn?

Profiteer in de voorverkoop tot en met 10 maart van extra korting op jouw ticket: je betaalt dan geen 10 maar slechts 5 euro per persoon!

Bestel jouw ticket voor deze lezing

Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door het ACEC en Fotografencafé Apeldoorn.