vr 8 jun. - Workshop straatfotografie in Apeldoorn met Fokko Muller

Op vrijdag 8 juni kun je met CameraTools terecht in Apeldoorn voor een boeiende workshop straatfotografie met ervaren internationaal straatfotograaf Fokko Muller! Tijdens deze workshop luister je niet alleen naar handige tips en tricks om betere foto's op straat te maken, je brengt ze ook in praktijk aan de hand van verschillende opdrachten in de binnenstad van Apeldoorn.

Over Fokko Muller

Fokko Muller is een ervaren internationale straatfotograaf die sinds 2013 workshops en lezingen geeft over het veelzijdige onderwerp straatfotografie. Zijn werk is gepubliceerd in zijn fotoboek The Street en zijn foto's zijn op meerdere plekken in de wereld te zien op exposities. Hij is mede-auteur van het Praktijkboek Reisfotografie en eigenaar van straatfotografie.nl, een eigen blog waarvoor hij regelmatig schrijft over straatfotografie. Fokko is een ervaren coach/mentor van straatfotografen en een van de topkeuzes van vakblad Zoom.nl als het gaat om het leren over straatfotografie.

Inhoud workshop

Nadat de theorie van straatfotografie in een korte presentatie verder is toegelicht door Fokko ga je met je eigen camera in de hand verschillende opdrachten uitvoeren om de tips in de praktijk te brengen. De opdrachten zijn gericht op het krijgen van meer zelfvertrouwen bij het fotograferen van mensen op straat, het beter leren kijken op straat, gebruik te maken van de omgeving in je foto's en het interessanter maken van je straatfoto's.

Je zult tijdens de workshop merken dat de drempel om mensen te fotograferen steeds minder wordt. Door op straat te fotograferen ontdek je dat de meeste mensen het óf niet merken óf het niet erg vinden om gefotografeerd te worden. Jouw eigen opstelling en werkwijze spelen hierin een belangrijke rol. Fokko Muller laat je zien wat een goede houding en werkwijze is op straat. Je doet mee aan een groepsworkshop en toch zorgt Fokko Muller dat er tijdens de workshop voor iedere deelnemer gelegenheid is om specifieke wensen te bespreken of bepaalde dingen uit te proberen. Je docent heeft geen geheimen en deelt graag al zijn kennis op het gebied van straatfotografie!

Programma

13:00 uur - Ontvangst in ACEC in Apeldoorn
13:15 uur - Korte inleiding door CameraTools
13:30 uur - Presentatie straatfotografie door Fokko Muller
14:30 uur - De straat op met praktijkopdrachten
16:15 uur - Afsluiting, informeel bespreken van ervaringen

Algemene informatie

Deelname aan deze workshop kost 49 euro per persoon en is inclusief koffie/thee en een drankje achteraf. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers, met een minimum van 8. Wil je ook aanwezig zijn bij deze leerzame workshop? Bestel via onderstaande knop dan snel jouw ticket!

Bestel jouw ticket