vr 9 feb. - Gratis lezing over 4 jaar mirrorless gebruik door Jan Vermeer

Natuurfotograaf en Sony ambassadeur Jan Vermeer besloot 4 jaar geleden over te stappen van spiegelreflex naar spiegelloze systeemcamera. Ben jij aan het twijfelen of deze stap ook voor jou de juiste is? Kom dan naar de gratis lezing van Jan Vermeer op 9 februari bij CameraTools en laat je informeren  over alle belangrijke punten waar je op moet letten. Maar hij gaat natuurlijk ook een heleboel fantastische foto’s laten zien!

De ontwikkeling van systeemcamera's is in de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Waar Canon en Nikon de markt voor DSLR’s goed in handen hebben zijn veel andere merken in volle vaart ervoor gezorgd dat de systeemcamera razendsnel volwassen is geworden. Zelf is Jan vier jaar terug overgestapt naar Sony en heeft daarmee de nodige relevante ervaringen opgedaan.

Rio Tinto, Spitsbergen en Siberië

Tijdens deze lezing neemt Jan je mee op reis naar Spanje waar de kleurrijke rivier Rio Tinto een waar Eldorado is voor fotografen. In een ander warm gebied verbaas jij je over de olifantenfoto's die in de schemering met 26.000 ISO nog haarscherp in beeld komen. Ook koude gebieden zijn al jaren een geliefd onderwerp van Jan en komen tijdens deze lezing aan bod.

Rond Spitsbergen ging hij op zoek naar de mooiste landschappen, en ondanks dat de reis laat in het seizoen was kwam hij toch nog dieren tegen. Met een compacte 100-400mm kon hij daar prima uit de voeten. Ook heel bijzonder was het bezoek aan het ijskoude Siberië waar Jan afgelopen maart op zoek ging naar fraaie ijsstructuren. Het merendeel van de foto's die Jan zal laten zien is volledig nieuw werk!

Jan en zijn Sony systeemcamera

Jan Vermeer gaat uiteraard in op het gebruik van een mirrorless systeemcamera. Wat zijn de voordelen, maar ook belangrijk; wat zijn de eventuele nadelen. Deze lezing is een aanrader voor iedereen die er over nadenkt om over te stappen van spiegel naar een spiegelloos camerasysteem.

Wie is Jan Vermeer?

Jan Vermeer is een professioneel en gepassioneerd fotograaf. Hij deelt graag zijn kennis met anderen. Dit doet hij door het geven van lezingen en workshops en tijdens het begeleiden van fotoreizen. Jan bezocht ruim vijftig landen waaronder Nova Zembla, Spitsbergen, Antarctica, IJsland, Congo, Namibië, Rwanda en het bijzondere atol Aldabra. Van deze reizen zijn verschillende boeken verschenen: het gelauwerde Arctic en Antarctica, Breaking Ice en Witte Wereld. Recent verscheen Witte Veluwe, hierin komt zijn passie voor zijn directe leefomgeving en winterse sferen bij elkaar. Wil je vast meer van zijn werk zien dan kan je vast een kijkje nemen op zijn website.

Meld je nu aan

Deelname aan deze lezing op vrijdag 9 februari is helemaal gratis. Dez lezing duurt van 11:00 tot 13:00 uur en na afloop zal Jan tot 16:00 uur in onze showroom aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Er is plek voor ongeveer 20 personen in onze workshopruimte op de 1 e verdieping van onze showroom, dus meld je snel aan als je erbij wil zijn! Deelnemers krijgen voor aanvang per e-mail van ons bericht.

Aanmeldformulier
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Opmerking optioneel