wo 31 okt. - Leica Experience Day

Altijd al eens willen proberen hoe zo'n exclusieve Leica fotografeert? Of heb je al een Leica en wil je weten hoe je meer uit je camera haalt? Tijdens de Leica Experience Day in Apeldoorn op woensdag 31 oktober, georganiseerd door CameraTools.nl en Transcontinenta, leer je van beroepsfotograaf Joeri van der Kloet alles wat je wil weten.

“Voor mij is Leica een merk dat uitblinkt in minimalisme en kwaliteit”, vertelt Joeri. “Ik fotografeer al zo’n vijftien jaar bruiloften in een heel pure, bijna rauwe stijl en met een Leica meetzoeker is het makkelijker om onder de radar te werken.”

De Leica M wordt vaak genoemd als dé reportagecamera. Joeri: “Oorlogsfotografen en andere fotojournalisten hebben met dit type camera de meest iconische beelden geschoten. Allemaal zonder autofocus en zonder twaalf beelden per seconde. Ik gebruik deze camera, naast mijn bruiloften, ook op straat en op reis. De meetzoeker dwingt me op een andere manier te werken, die veel beter bij me past.”

Naast de puristische, klassieke M, heeft Leica een compleet gamma aan camera’s en objectieven. Vaak wel met autofocus, maar altijd minimalistisch. Alleen dat wat je nodig hebt. ‘Das Wesentliche’, noemen de Duitsers het.

De Leica Experience Day begint met een lezing van Joeri, gevolgd door een goede lunch. Vervolgens worden de camera’s uitgedeeld en gaan we met z’n allen de straat op. In hartje Apeldoorn geeft Joeri tips en tricks en kunnen zowel de beginnende als gevorderde fotograaf bij hem terecht met alle vragen.

We sluiten de dag af met een drankje. Deelname aan deze dag kost 29 euro, inclusief lunch, drankjes, goodiebag (met interessante voucher) en geheugenkaartje.

Meld je aan via onderstaand formulier en geef een goede motivatie op. We hebben plek voor maximaal twaalf mensen. Bij meer aanmeldingen wordt op basis van motivatie geselecteerd.

Programma

10:30 - Ontvangst CameraTools en Transcontinenta
11:00 - Lezing Leica Fotografie door Joeri van der Kloet
12:30 - Lunch
13:30 - Workshop Leica o.l.vv Joeri van der Kloet
16:00 - Nabespreken en borrelen en overhandiging goodiebag

Interesse? Geef je dan snel op via onderstaand aanmeldformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact op met de genodigden!

Ja, ik wil er bij zijn!
Naam
E-mailadres
Mobiel telefoonnummer (voor noodgevallen)
Welk type fotograaf ben jij?
Met welk merk fotografeer je nu?
Wat is jouw fotografie specialiteit?
Motivatie