Workshops van landschapsfotograaf Wilco Dragt

Workshops lange sluitertijd fotografie en zwart-wit beeldbewerking

Fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt organiseert praktijkgerichte en inspirerende workshops over de volgende onderwerpen:

  • Lange sluitertijd fotografie
  • Zwart-wit beeldbewerking

Lange sluitertijd fotografie

Fotografie met lange sluitertijden mag zich verheugen in een grote populariteit; het is inmiddels een specialisme binnen de landschapsfotografie geworden. Geen wolken maar vegen in de lucht, en water dat er uit ziet alsof het mist is. Foto’s die geen registratie van de werkelijkheid meer zijn, maar eerder een interpretatie er van.

Goede lange sluitertijden foto’s laten zien dat het meer is dan (alleen)een technisch kunstje en dat het een eigen fotografische benadering vraagt.

Vanuit zijn eigen ervaring en visie heeft Wilco dag en weekend workshops samengesteld.

 

 

Zwart-wit beeldbewerking

Ook zwart-wit fotografie kent weer een toegenomen belangstelling. Naast kleurenfotografie heeft het, ook in het digitale tijdperk, een geheel eigen plaats ingenomen. Zwart-wit is krachtig en dramatisch, of juist subtiel en zacht: de mogelijkheden van een eigen interpretatie en creatieve visie zijn eindeloos. Dat begint in het veld, maar ook het werk in de digitale doka is essentieel.

Met bewerkingssoftware kan een kleurenfoto worden omgezet naar een zwart-witbeeld. Maar er komt wel wat bij kijken om dit goed te doen. In de cursus worden twee methodes van zwart-wit beeldbewerking behandeld: met de RAW converter van Lightroom/Photoshop; en met Silver Efex Pro 2 van NIK Software.

Wilco deelt in deze workshops zijn jarenlange ervaring met u.

Over Wilco Dragt

Wilco Dragt is een fine art landschapsfotograaf, gespecialiseerd in lange sluitertijden, met de nadruk op zwart-wit. Zijn werk heeft via kunstgalerieën en –beurzen de weg naar vele interieurs gevonden. Bij meerdere internationale prijzen heeft hij onderscheidingen verkregen.

Daarnaast verzorgt Wilco workshops en in samenwerking met Nordic Vision Fotoreizen organiseert hij fotoreizen in Schotland, Frankrijk, Noorwegen en Portugal.

Meer informatie

Meer informatie over workshops vindt u op de website van Wilco Dragt. Daar kunt u ook ervaringen van deelnemers zien.